FUJI

Основне информације:

Џудо клуб особа са инвалидитетом „Фуџи“,

Загребачка 3, 10410 Велика Горица, Хрватска

https://jkosifuji.hr/

jkosi.fuji@gmail.com

FACEBOOK, INSTAGRAM

logo_novi (2)

Немогућност самосталног ходања није препрека да постанете џудиста. Са церебралном парализом могуће је бити део џудо заједнице, напредовати и постићи многе успехе у џудоу. Главна одговорност за постизање свих ових могућности је на џудо тренерима, па само као тим можемо да отворимо врата света џудоа људима који не могу да ходају.

Квалитетан, едукован, самоиницијативан и смео тренер је стуб свог џудисте. Једино са таквим тренером џудиста може постићи свој максимални потенцијал.

Инклузија (укључивање) би требало да постане толико нормално да би га могли избрисати из речника. Пријатељство ништа не кошта, а уз џудо га је могуће остварити на најздравији могући начин.

SENSEI-IN JUDO CLUB

Основне информације:

Спортско удружење за инклузивни џудо и самбо спорт „СЕНСЕИ-ИН“ из Сомбора

Дванаесте војвођанске ударне бригаде 57, 25101 Сомбор, Србија

senseiinsombor@gmail.com

FACEBOOK

Logo Sensei IN

Уколико будемо обраћали пажњу само на способности и оно што особе са инвалидитетом и сметњама у развоју могу, добићемо нову димензију и изузетну могућност да сваког човека укључимо у спорт. У овом случају, ИНКЛУЗИЈА је друштвени термин који означава једнаке могућности без дискриминације, сегрегације и интеграције. Неопходно је створити инклузивно окружење у сваком спортском клубу.

У основи џудо се највише распознаје као такмичарски спорт, али сама филозофија џудоа омогућава бављење овим спортом свим категоријама становништва, без обзира на узраст, јер поседује изузетан спортски, образовни, филозофски, друштвени и терапеутски потенцијал.

Џудо је изузетан спорт који омогућава развој унтрашње снаге. Џудо омогућава да се после сваког пада устане и постане ментално и физички још јачи и спремнији. Изузетно је што се та мотивација за савладавањем препрека са татамија преноси и на остале животне навике, па су ефекти који се тренинзима џудоа постижу корисни у свим сегментима нашег живота. Знамо да је Џигоро Кано рекао „Није важно да си бољи од другога, већ од јучерашњег себе.“ Такође идеал инклузије је бити најбоља верзија себе.

JUDO CLUB SANKAKU LJUBLJANA

Основне информације:

Џудо клуб „Санкаку“ Љубљана

Снеберска цеста 166ц, 1260 Љубљана-Поље, Словенија

https://www.sankakuljubljana.eu/

sankakuljubljana@gmail.com

FACEBOOK, INSTAGRAM

Logo Sankaku_Ljubljana_190722

У мешовитој групи намерно и свесно јачамо срећу и подстичемо пријатељство. Фото: Архив Џудо клуба Санкаку Љубљана.

Сви смо ми део заједничког учења: велики и мали, стари и млади, брзи и смели, опрезни и промишљени, друштвени иповучени, ученици и наставници.

Кључ успешне друштвене инклузије у и кроз џудо су браћа и сестре, родитељи, баке и деке, тетке, родбина, волонтери, донатори, спонзори и локална заједница.

CROATIAN JUDO FEDERATION

Основне информације:

Хрватски џудо савез

Металчева улица 5, 10000 Загреб

https://judo.hr/

office@judo.hr

FACEBOOK, INSTAGRAM

cro judo_web horizontal

SERBIAN JUDO FEDERATION

Основне информације:

Џудо савез Србије

Страхињића Бана 72а, 11000 Београд

www.judo.rs

office@jss.rs

INSTAGRAM

Logo Serbian Judo Federation

SLOVENIAN JUDO FEDERATION

Основне информације:

Џудо савез Словеније

Партизанска цеста 35, 2310 Словенска Бистрица

https://judoslo.si/

office@judoslo.si

FACEBOOK, INSTAGRAM

jzs_web_logo_portrait_g_b